geschlogosv2

Moby Dick is een gevestigde waarde in de Antwerpse Duikwereld en heeft al heel wat woelige watertjes doorzwommen. Maar het was het meer dan waard, anno 2016 hebben we meer adem dan ooit.

 

EEN DUIK IN ONZE GESCHIEDENIS

1973

Onder impuls van Jos Maerevoet en Karel Devos gaat onze club van start. Eerst in het ter ziele gegane Astrid-zwembad te Antwerpen, maar al snel worden de zwembadlessen in onze huidige basisstek georganiseerd. Zwembad Ieperman te Wilrijk is week na week onze veilige haven.

1977

Nelos, de overkoepelende organisatie van duikend Vlaanderen ziet de populariteit van de duiksport groeien en grijpt in om de wildgroei van zogezegd professionele clubs tegen te gaan.

Vanaf nu moet iedere club die zichzelf ‘duikschool’ wil noemen minstens over één instructeur binnenshuis beschikken.

Roland Collier, lid van Amphora, komt in alle vriendschap naar Moby Dick en neemt de taak van duikschoolleider op zich. Vanaf nu is de toekomst van Moby Dick als volwaardige club verzekerd.

De club groeit gestaag en blijkt ook goede pot(vis)grond te zijn, wat resulteert in enkele nieuwe verenigingen die zich vormen uit de schoot van Moby Dick.

De ‘Wilrijkse Duikschool’, ‘Triton’, ‘Safe Diving’ en de ‘Seamasters’ worden geboetseerd uit moederklei Moby Dick. 

Dat we allemaal buddies zijn, bewijst onze jaarlijkse verbroederingsduik!

1998

Moby Dick bestaat 25 jaar!

Onder impuls van enkele leden wordt voor het 25-jarig bestaan een duikrally georganiseerd aan de ‘Put van Ekeren’. Doelstelling is om 25 uur lang ononderbroken een Moby Dicker onder water te houden. Het lijkt onwaarschijnlijk, maar de walvis-sterke ‘Moby Dickers’ slagen in hun opzet en halen zelfs de regionale pers met hun stunt. 

2013

Moby Dick bestaat 40 jaar en viert dit met een groots feest in La Riva!

2023

Dit wordt ons feestjaar: de gouden verjaardag, 50 kaarsjes op onze verjaardagstaart. Elke maand een speciale activiteit! Extra veel duiken en dito plezier!

Vandaag & aan de horizon  

We blijven blije, palmende Moby Dickers en genieten zo veel mogelijk van de wondere onderwaterwereld! Zoet, zout of desnoods spa rood. We slaan onze slag in elk water.